Nyttigt, fräscht och väldigt gott.
♨ 4 personer
⏰ ca 45 min
Du behöver:
ca 800 g torskfilé
1 uppvispat ägg
ca 100 g sesamfrön
ca 1 krm salt
½ krm svartpeppar
smör eller margarin
4 morötter
1 zucchini
1 ask körsbärstomater (250 g)
Ca 150 g mixad sallad
2 dl bulgur
...GÖR SÅ HÄR....
Sesampanerad torsk
Gör så här:
1. Skär torskfilén i portionsbitar.
2. Vänd fiskbitarna i det uppvispade ägget och i sesamfrön.
3. Smält smöret i en stekpanna och bryn fiskbitarna tills de fått fin färg.
4. Lägg dem i en ugnssäker glasform och ställ dem i ugnen i ca 15 min på 200 grader.
5. Salta och peppra strax innan servering.
Mixad sallad med bulgur
Gör så här:
1. Koka bulgur enligt anvisningarna på paketet.
2. Skölj salladen och lägg den i en skål.
3. Skala morötterna och strimla dem i salladskålen med hjälp av en potatisskalare.
4. Skiva zucchinin i 1 cm tjocka skivor och stek skivorna i lite olivolja i en grillpanna tills de fått ett fint grillmönster och blivit mjuka.
5. Lägg dem på en bit hushållspapper för att svalna.
6. Skölj och dela körsbärstomaterna och blanda i dem i salladen.
7. När zucchinin svalnat, skär den i mindre bitar och blanda ner i salladen tillsammans med bulgur.
Servera fisken med den mixade sallanden, gärna med en kall sås smaksatt med citron.
Smaklig spis!
0
Sesampanerad torskfilé med mixad sallad med bulgur
Etiketter:
ca 45 minuter
,
Fisk och Skaldjur
,
GI-mat
,
Varmrätter
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget
(
Atom
)
Inga kommentarer :
Skicka en kommentar