0

Sesampanerad torskfilé med mixad sallad med bulgur

Nyttigt, fräscht och väldigt gott.

4 personer
ca 45 min

Du behöver:
ca 800 g torskfilé
1 uppvispat ägg
ca 100 g sesamfrön
ca 1 krm salt
½ krm svartpeppar
smör eller margarin
4 morötter
1 zucchini
1 ask körsbärstomater (250 g)
Ca 150 g mixad sallad
2 dl bulgur

...GÖR SÅ HÄR....

Sesampanerad torsk
Gör så här:
1. Skär torskfilén i portionsbitar.
2. Vänd fiskbitarna i det uppvispade ägget och i sesamfrön.
3. Smält smöret i en stekpanna och bryn fiskbitarna tills de fått fin färg.
4. Lägg dem i en ugnssäker glasform och ställ dem i ugnen i ca 15 min på 200 grader.
5. Salta och peppra strax innan servering.

Mixad sallad med bulgur
Gör så här:
1. Koka bulgur enligt anvisningarna på paketet.
2. Skölj salladen och lägg den i en skål.
3. Skala morötterna och strimla dem i salladskålen med hjälp av en potatisskalare.
4. Skiva zucchinin i 1 cm tjocka skivor och stek skivorna i lite olivolja i en grillpanna tills de fått ett fint grillmönster och blivit mjuka.
5. Lägg dem på en bit hushållspapper för att svalna.
6. Skölj och dela körsbärstomaterna och blanda i dem i salladen.
7. När zucchinin svalnat, skär den i mindre bitar och blanda ner i salladen tillsammans med bulgur.

Servera fisken med den mixade sallanden, gärna med en kall sås smaksatt med citron.

Smaklig spis!

Inga kommentarer :

Skicka en kommentar