Nygräddade, med vispad grädde och hemlagad jordgubbssylt passar dessa pannkakor perfekt!
♨ 4 personer
⏰ ca 40 min
Du behöver:
2½ dl vetemjöl
½ tsk salt
6 dl mjölk
4 ägg
2-3 msk smör eller margarin
smör eller margarin till stekning
...GÖR SÅ HÄR....
Pannkakssmet
Gör så här:
1. Blanda mjöl och salt i en skål.
2. Häll i mjölken samtidigt som du vispar till en jämn smet.
3. Vispa sist i äggen.
4. Smält smöret i stekpannan och vispa ner det i smeten.
Gräddning
Gör så här:
1. Hetta upp stekpannan.
2. Smält en liten klick smör (ca ½ tsk till varannan pannkaka) i stekpannan och häll i 1 dl smet. Sänk till medelvärme.
3. När ytan blivit matt är det dags att vända pannkakan och grädda på andra sidan. Använd en bra stekspade och lossa pannkakan runt om innan du försöker vända den. Skaka försiktigt stekpannan för att se att pannkakan verkligen lossnat.
4. Grädda i ca ½ min och lägg upp pannkakan på ett fat.
Servera pannkakorna nygräddade med vispad grädde och sylt.
Smaklig spis!
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget
(
Atom
)
Inga kommentarer :
Skicka en kommentar