♨ 6 personer
⏰ ca 1 tim
Du behöver:
Ca 750 g högrev
2 msk smör eller margarin
1 tsk salt
1-2 krm nymalen svartpeppar
ca ½ liter vatten
2 lagerblad
2 hackade vitlöksklyftor
1 köttbuljongtärning
2 gula lökar
2 stora morötter
1 bit kålrot, ca 300 g
1 purjolök
2 msk vetemjöl
2-3 dl vispgrädde
1-2 tsk soja
2-3 msk timjan
...GÖR SÅ HÄR....
1. Skär köttet i bitar, ca 2x2 cm.
2. Bryn dem i smör i en stor gryta. Salta och peppra.
3. Tillsätt vatten så det nästan täcker köttet, lagerblad, vitlök och buljongtärning. Koka under lock på medelvärme i ca 30 min.
4. Skala och skär lök, morot och kålrot i bitar och lägg i grytan. Koka ytterligare ca 15 min tills rotfrukterna känns mjuka.
5. Skiva purjolöken och lägg ner i grytan.
6. Rör ner vetemjöl utrört i lite vatten, grädde, soja och timjan. Låt koka under lock i 5 min.
Serveras med ris eller kokt potatis.
Smaklig spis!
2 hackade vitlöksklyftor
1 köttbuljongtärning
2 gula lökar
2 stora morötter
1 bit kålrot, ca 300 g
1 purjolök
2 msk vetemjöl
2-3 dl vispgrädde
1-2 tsk soja
2-3 msk timjan
...GÖR SÅ HÄR....
1. Skär köttet i bitar, ca 2x2 cm.
2. Bryn dem i smör i en stor gryta. Salta och peppra.
3. Tillsätt vatten så det nästan täcker köttet, lagerblad, vitlök och buljongtärning. Koka under lock på medelvärme i ca 30 min.
4. Skala och skär lök, morot och kålrot i bitar och lägg i grytan. Koka ytterligare ca 15 min tills rotfrukterna känns mjuka.
5. Skiva purjolöken och lägg ner i grytan.
6. Rör ner vetemjöl utrört i lite vatten, grädde, soja och timjan. Låt koka under lock i 5 min.
Serveras med ris eller kokt potatis.
Smaklig spis!
Inga kommentarer :
Skicka en kommentar