0

En pizzasallad precis som på pizzerian

Här är en pizzasallad som smakar precis som på den lokala pizzerian. Gör den dagen innan för att få ett ännu bättre resultat.

ca 4 personer
20 min + 1 dygn i kylskåp

Du behöver:
Ca 7 dl strimlad vitkål
2 msk olivolja
ca 2-3 msk vitvinsvinäger
½ tsk salt
1-2 krm grovmalen svartpeppar
(oregano)

...GÖR SÅ HÄR....

1. Strimla vitkålen tunt med en kniv eller med t ex en matberedare.
2. Lägg vitkålen i en bunke och stöt den med en stöt från en mortel. Detta gör att vitkålen blir mjukare.
3. Häll över olivolja, vitvinsvinäger, salt och svartpeppar (eventuellt oregano) och knåda salladen med händerna.
4. Täck bunken med plastfolie och ställ in i kylskåpet, gärna 1 dygn innan servering, men minst i 2 timmar innan.
5. Smaka av med salt eller mer vitvinsvinäger.

Serveras t ex till den hemlagade pizzan. Ett fantastiskt bra pizzarecept hittar du här.

Smaklig spis!

Inga kommentarer :

Skicka en kommentar