0

Ugnsstekta fläskkotletter med timjanpotatis och fetaostkräm

Fläskkotletter är prisvärt kött som du ofta hittar för en billig peng i affären. Enda problemet är att fläskkotletter lätt blir torra och tråkiga vid t ex stekning. Ett tips är därför att eftersteka kotletterna i ugnen, så behåller de lättare sin saftighet. Detta blev riktigt gott tillsammans med timjanpotatis och en smakrik fetaostkräm.

4 personer
ca 45 min

Du behöver:
4 benfria fläskkotletter (á ca 125 gram)
salt
nymalen svartpeppar
smör eller margarin till stekning

Timjanpotatis:
8-10 potatisar
1 tsk torkad timjan
flingsalt

Fetaostkräm:
150 gram fetaost
ca 2 dl turkisk yoghurt
rivet skal från ½ citron
1 tsk torkad timjan
1 tsk rosmarin
salt
nymalen svartpeppar

....GÖR SÅ HÄR....

Timjanpotatis
Gör så här:
1. Sätt ugnen på 200 grader.
2. Borsta potatisen så att jord och smuts försvinner och skär dem i mindre bitar.
3. Smält smör i en stekpanna och stek potatisbitarna tills de börjar få fin färg.
4. Häll potatisen i en ugnsform, strö över timjan och flingsalt och blanda runt så att allt fördelas.
5. Ställ in potatisen i mitten av ugnen i ca 15-20 min, tills potatisen blivit mjuk.

Stekt fläskkotlett
Gör så här:
1. Lägg kotletterna på en skärbräda och banka försiktigt ut dem lite med en köttklubba. Salta och peppra på båda sidorna.
2. Smält smör i en stekpanna och bryn kotletterna tills de fått fin stekyta på båda sidorna, ca 1-2 min.
3. Lägg kotletterna i en ugnsform och efterstek i mitten av ugnen i ca 10-15 min.

Fetaostkräm
Gör så här:
1. Lägg fetaosten i en skål, mosa den med en gaffel och blanda den med turkisk yoghurt till en kräm.
2. Stöt torkad rosmarin och timjan i en mortel och blanda ner i krämen.
3. Tillsätt rivet citronskal och smaka av med salt och nymalen svartpeppar och ställ in fetaostkrämen i kylen för att tjockna till sig lite.

Servera fläskkotletterna med timjanpotatis, fetaostkrämen och en grön sallad.

Smaklig spis!

Inga kommentarer :

Skicka en kommentar