♨ 4 personer
⏰ ca 45 min
Du behöver:
4 kycklingfiléer
1 msk smör eller margarin
½ rödlök
ca ½ purjolök
1 röd paprika
ca 2 cm riven ingefära
½ chilifrukt
½ chilifrukt
1 vitlöksklyfta
ca 2½ dl matlagningsgrädde
ca 2 dl turkisk yoghurt
salt
nymalen svartpeppar
4 portioner valfri pasta (farfalle)
....GÖR SÅ HÄR....
1. Dela kycklingfiléerna i mindre bitar.
2. Smält smör i en djupare stekpanna och bryn kycklingbitarna.
3. Skala och hacka rödlöken och vitlök.
4, Snitta, skölj och skiva purjolöken i tunna skivor.
5. Häll i rödlök, vitlök, purjolök och fräs tillsammans med kycklingen ett par minuter.
6. Kärna ur paprikan, skär den i strimlor och lägg i stekpannan.
7. Kärna ur och hacka chilifrukten och tillsätt tillsammans med riven ingefära.
8. Tillsätt turkisk yoghurt och matlagningsgrädde och låt kycklingsåsen få puttra i ca 15-20 min.
9. Smaka av med salt och nymalen svartpeppar.
10. Koka pastan enligt anvisningarna på paketet.
Servera kycklingsåsen med pastan och en grön sallad.
Smaklig spis!
....GÖR SÅ HÄR....
1. Dela kycklingfiléerna i mindre bitar.
2. Smält smör i en djupare stekpanna och bryn kycklingbitarna.
3. Skala och hacka rödlöken och vitlök.
4, Snitta, skölj och skiva purjolöken i tunna skivor.
5. Häll i rödlök, vitlök, purjolök och fräs tillsammans med kycklingen ett par minuter.
6. Kärna ur paprikan, skär den i strimlor och lägg i stekpannan.
7. Kärna ur och hacka chilifrukten och tillsätt tillsammans med riven ingefära.
8. Tillsätt turkisk yoghurt och matlagningsgrädde och låt kycklingsåsen få puttra i ca 15-20 min.
9. Smaka av med salt och nymalen svartpeppar.
10. Koka pastan enligt anvisningarna på paketet.
Servera kycklingsåsen med pastan och en grön sallad.
Smaklig spis!
Inga kommentarer :
Skicka en kommentar