0

Kycklingpasta med paprika, chili och ingefära

En lättlagad pastarätt med härlig smak.

4 personer
ca 45 min

Du behöver:
4 kycklingfiléer
1 msk smör eller margarin
½ rödlök
ca ½ purjolök
1 röd paprika
ca 2 cm riven ingefära
½ chilifrukt
1 vitlöksklyfta
ca 2½ dl matlagningsgrädde
ca 2 dl turkisk yoghurt
salt
nymalen svartpeppar

4 portioner valfri pasta (farfalle)

....GÖR SÅ HÄR....

1. Dela kycklingfiléerna i mindre bitar.
2. Smält smör i en djupare stekpanna och bryn kycklingbitarna.
3. Skala och hacka rödlöken och vitlök.
4, Snitta, skölj och skiva purjolöken i tunna skivor.
5. Häll i rödlök, vitlök, purjolök och fräs tillsammans med kycklingen ett par minuter.
6. Kärna ur paprikan, skär  den i strimlor och lägg i stekpannan.
7. Kärna ur och hacka chilifrukten och tillsätt tillsammans med riven ingefära.
8. Tillsätt turkisk yoghurt och matlagningsgrädde och låt kycklingsåsen få puttra i ca 15-20 min.
9. Smaka av med salt och nymalen svartpeppar.
10. Koka pastan enligt anvisningarna på paketet.

Servera kycklingsåsen med pastan och en grön sallad.

Smaklig spis!

Inga kommentarer :

Skicka en kommentar