0

Smuliga vanilj- och citronrutor

Ibland snubblar man över bra saker. Hittade det här receptet liggandes i personalrummet på jobbet och var bara tvungen att testa det. Tur var väl det, så gott! En blandning av sockerkaka och paj med frasig yta och ett mjukt och saftigt innehåll.

Blir 12-16 bitar
ca 45 min

Du behöver:

Smuldeg:
250 gram smör eller margarin
2 dl strösocker
5 dl vetemjöl
2 tsk vaniljsocker
2 tsk bakpulver

Fyllning:
2 ägg
2 dl crème fraiche (34%)
1 msk vaniljsocker
rivet skal från en ½ citron (kan bytas ut mot apelsin)

...GÖR SÅ HÄR....

1. Sätt ugnen på 200 grader.
2. Mät upp rumsvarmt smör i en bunke.
3. Blanda ihop övriga ingredienserna och blanda med smöret till en grynig blandning med fingertopparna.
4. Bred ut hälften av smuldegen i en braspanna (ca 20x30 cm) klädd med bakplåtspapper.
5. Häll och bred försiktigt ut fyllningen över smuldegen i formen och strö över resten av smuldegen.
6. Grädda i mitten av ugnen i ca 35-40 min.
7. Tag ut kakan och ställ den för att svalna i formen innan den skärs upp i rutor med en vass kniv.

Servera vanilj- och citronrutorna med vispad grädde.

Smaklig spis!

Inga kommentarer :

Skicka en kommentar