0

Kantarell- och blomkålsgratäng (5:2-diet)

Då var det dags igen! Är sedan 2 veckor tillbaka åter igång med 5:2-dieten, efter ett längre uppehåll under sommaren. Ville prova en ny rätt och med skogen full av svamp så passade detta 5:2-recept ypperligt.

♨ Lunch/middag: 2 personer
ca 30 min
❤ 302 kcal/portion

Du behöver:
300 gram färska kantareller
400 gram färsk blomkål
1 gul lök
2 ägg
1 dl mjölk (fetthalt 1,5%)
40 gram riven ost (fetthalt 17%)
salt
nymalen svartpeppar

...GÖR SÅ HÄR....

1. Sätt ugnen på 175 grader.
2. Dela kantarellerna i mindre bitar.
3. Dela blomkålen i mindre buketter.
4. Koka upp vatten i en kastrull och lägg i blomkålsbuketterna. Låt koka i 5-10 min, häll av vattnet med hjälp av ett durkslag och skölj därefter genast blomkålsbuketterna i iskallt vatten.
5. Skala och hacka löken.
6. Stek kantareller och lök i en stekpanna med lite salt och svartpeppar tills vätskan försvunnit och det börjar "knäppa" i svampen.
7. Lägg de förvällda blomkålsbuketterna i en ugnsform och strö över de stekta kantarellerna och löken.
8. Vispa ihop ägg, mjölk, ost, lite salt och nymalen svartpeppar och häll äggstanningen över allt i formen.
9. Grädda i mitten av ugnen i ca 20-25 min.

Smaklig spis!

Inga kommentarer :

Skicka en kommentar