En smakrik paj som får riktigt god smak från den kryddiga korven.
♨ 4-5 personer
⏰ ca 1 tim
Du behöver:
Pajdeg:
3 dl vetemjöl
150 gram smör eller margarin
2-3 msk vatten
Pajfyllning:
250 gram kryddstark korv (salsiccia)
1 gul lök
8-10 champinjoner
1 vitlöksklyfta
salt
nymalen svartpeppar
150 gram fetaost
smör eller margarin till stekning
3 dl mjölk
3 ägg
salt
nymalen svartpeppar
ca 2 dl riven ost
1-2 tomater
....GÖR SÅ HÄR....
Pajdeg
Gör så här:
1. Sätt ugnen på 200 grader.
2. Dela smöret i mindre bitar och lägg det i en bunke.
3. Tillsätt mjöl och finfördela smöret med fingrarna till en smulig massa.
4. Tillsätt vatten och arbeta snabbt ihop till en smidig deg.
5. Tryck ut pajdegen i en ugnsäker pajform (30 cm i diameter) så att det täcker formens botten och kanter.
6. Nagga pajdegen med en gaffel och förgrädda i mitten av ugnen, ca 10-15 min.
Pajfyllning
Gör så här:
1. Skala och hacka lök och vitlök.
2. Skär korvar och champinjoner i mindre bitar.
3. Smält smör i en stekpanna och fräs lök, vitlök, korv och champinjoner i ett par minuter, salta och peppra. Häll korv- och champinjonfräset i det förgräddade pajskalet och smula över fetaosten.
4. Vispa ihop mjölk, ägg, salt och nymalen svartpeppar i en bunke och blanda ner den rivna osten. Slå ägg- och oststanningen över pajfyllningen och fördela ut osten över pajen.
5. Skiva tomaten i skivor och fördela över pajen.
6. Grädda pajen i mitten av ugnen på 200 grader i ca 35-40 min, tills pajen fått fin färg.
Servera pajen med en god grönsallad.
Smaklig spis!
0
Kryddig Salsicciapaj med champinjoner och fetaost
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget
(
Atom
)
Inga kommentarer :
Skicka en kommentar