0

Kycklinggryta med senap och trattkantareller

Idag blev det kyckling till middag. En fantastiskt god kycklinggryta med härlig smak från både svamp och senap. Trattkantarellerna kan självklart bytas ut mot t ex champinjoner.

4 personer
ca 45 min

Du behöver:
4 kycklingfiléer
1 msk smör eller margarin
½ gul lök
1 vitlöksklyfta
ca 10 cm purjolök
3 dl turkisk yoghurt
1 dl vispgrädde
ca 1½ tsk skånsk senap
ca 1 tsk soja
200 gram trattkantareller
2 msk hackad persilja
salt
nymalen svartpeppar

4 portioner vitt ris (basmati)

....GÖR SÅ HÄR....

1. Skär kycklingfiléerna i skivor.
2. Smält smör i en gjutjärnsgryta och bryn kycklingbitarna tills de börjar få fin färg.
3. Skala och hacka lök och vitlök.
4. Snitta, skölj och skär purjolöken i tunna skivor.
5. Tillsätt purjolök, lök och vitlök i grytan och fräs ett par minuter tillsammans med kycklingen.
6. Häll i turkisk yoghurt, vispgrädde, senap, soja och trattkantarellerna och låt allt puttra under lock i 15-20 min.
7. Smaka av med salt, nymald svartpeppar och persilja.
8. Koka riset enligt anvisningar på paketet.

Servera kycklinggrytan med ris och en grönsallad.

Smaklig spis!

Inga kommentarer :

Skicka en kommentar