0

Paneng Gai (thailändsk kycklinggryta)

Igår blev kycklinggryta med inspiration från det thailändska köket. En klassisk Paneng Gai, men för att göra den lite mer matig så tillsatte jag bambuskott, minimajs och sockerärtor och smaksatte den även lite med worchestersås.

4 personer
ca 45 min

Du behöver:
4 kycklingfiléer
½ purjolök
ca 1 msk olja
2 tsk röd curry
1 burk kokosmjölk (400 ml)
ca 1 tsk kaffir lime leaves (dried flakes)
1 burk bambuskott (ca 230 gram)
1 burk minimajs (ca 410 gram)
150 gram sockerärtor
1 burk skivad ananas (230 gram)
2 tsk soja
3 tsk pressad limesaft
ca 2 msk ananasspad
3 tsk worchestersås
salt

....GÖR SÅ HÄR....

1. Skär kycklingfiléerna i smala strimlor.
2. Snitta, skölj och skär purjolöken i tunna skivor.
3.  Häll olja i en het wok eller stekpanna och fräs kycklingbitarna tillsammans med röd curry.
4. Tillsätt purjolök, kokosmjölk, limeleaves och låt allt sjuda ca 5 minuter.
5. Skär sockerärtorna i strimlor.
6. Häll av vattnet från babuskott och minimajs och skär minimajsen i strimlor.
7. Skär ananasskivorna i mindre bitar, men spara spadet.
8. Tillsätt bambuskott, minimajs och ananasbitar, pressad limesaft, ananasspad, worcestersås och soja. Låt allt sjuda i ytterligare 10-15 min.
9. Smaka av med salt och eventuellt med limesaft och ananasspad.

Servera med kycklinggrytan med ris eller nudlar.

Smaklig spis!

Inga kommentarer :

Skicka en kommentar