En falukorv är alltid bra att ha hemma i frysen. Denna gång blev det en riktigt smakrik korvgryta. Kidneybönorna går givetvis och byta ut mot andra baljväxter som t ex kikärtor, borlottibönor, röda linser.
♨ 4 personer
⏰ ca 45 min
Du behöver:
800 gram falukorv
1 msk smör eller margarin
1 gul lök
1-2 vitlöksklyftor
1 burk krossade tomater
3 msk chilisås
2 morötter
1 burk majs (150 gram)
1 burk kidneybönor (450 gram)
2 msk äppelcidervinäger
ca 1 tsk worcestersås
ca 1 krm cayennepeppar
ca 1 krm paprikapulver
ca 2 msk persilja
1 dl vispgrädde
(1 dl vatten)
salt
nymalen svartpeppar
...GÖR SÅ HÄR....
1. Dra av skinnet från falukorven, skär korven i skivor och dela därefter skivorna i mindre bitar.
2. Skala och hacka lök och vitlök.
3. Smält smör i en gjutjärnsgryta och häll i lök och vitlök.
4. Tillsätt korvbitarna och fräs under omrörning i ett par minuter tills löken börjar få fin färg.
5. Häll i de krossade tomaterna och chilisåsen.
6. Skala och skär morötterna i mindre tärningar och tillsätt dessa i grytan.
7. Häll av majs och bönor och häll i grytan tillsammans med äppelcidervinäger, worcestersås, cayennepeppar, paprikapulver, persilja. Slå på vispgrädden och eventuellt lite vatten. Rör om och låt allt puttra under lock i ca 20-30 min, tills morotsbitarna blivit mjuka.
8. Smaka av med salt och nymalen svartpeppar.
Servera korvgrytan med ris eller pasta och en grön sallad.
Smaklig spis!
0
Mustig korvgryta med majs och kidneybönor
Etiketter:
ca 45 minuter
,
Gryta
,
Korvrätter
,
Varmrätter
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget
(
Atom
)
Inga kommentarer :
Skicka en kommentar