0

Cevapcici (Ćevapčići) med rostade rotfrukter och hemgjord tzatziki

Härligt smakrika köttfärskorvar med krämig tzatziki.

4 personer
ca 1 tim

Du behöver:
Ca 800 g lammfärs
1 msk vatten
3 tsk salt
1 tsk nymalen svartpeppar
3 tsk timjan
2 tsk oregano
2 msk olivolja
1 msk pressad citronsaft
3 klyftor pressad vitlök
2 ägg

Rotfrukter:
7-8 potatisar
3 morötter
salt

Tzatziki:
2 dl crème fraiche
½ gurka
½ msk salt
1 pressad vitlöksklyfta
1 tsk torkad oregano
1 msk olivolja

....GÖR SÅ HÄR....

Gör så här:
Rotfrukter
1. Sätt på ugnen på 200 grader.
2. Skala potatisen och skär den i klyftor.
3. Skala morötter och dela dem i långa stavar.
4. Stek potatis och morötter i lite smör i en stekpanna tills de fått färg.
5. Stjälp över rotfrukterna i en braspanna med bakplåtspapper och ställ in den i ugnen 25-30 min.
6. Ta ut rotfrukterna och smaksätt med salt.

Cevapcici
1. Lägg lammfärsen i en skål.
2. Tillsätt vatten, salt, svartpeppar, timjan, oregano, olivolja, pressad, citronsaft, vitlök och ägg. Blanda väl med t ex en elvisp (använd degkrokarna). Forma färsenblandningen till långa korvar.
3. Smält smör i en stekpanna och stek cevapcicikorvarna tills de fått färg runt om.
4. Lägg dem i en ugnsform och ställ in den i ugnen 20-25 min.

Hemgjord tzatziki
1. Skölj gurkan och riv den på den grövsta sidan på ett rivjärn.
2. Lägg den rivna gurkan i en trådsil, strö över salt och låt rinna av i minst 30 min. Krama ur resten av gurksaften med handen.
3. Rör försiktigt ihop crème fraiche, pressad vitlök, riven gurka, oregano och olivolja.

Servera cevapcici med rotfrukterna, tzatziki och gärna med en mixad sallad.

Smaklig spis!

Inga kommentarer :

Skicka en kommentar