Efter en eftermiddag i Lunds Stadspark tillsammans med båda döttrarna och min lillebror med sina två så är man en aning frusen. Termometern visade nästan 4 grader, men den råa luften trängde sig ändå igenom vinterjackan. Väl hemma tändes en värmande brasa i den öppna spisen och kvällens middag ska nu tillagas. Vad värmer då bättre än en het Chili con carne.
♨ 4-5 personer
⏰ ca 1 tim
⏰ ca 1 tim
Du behöver:
ca 700 g blandfärs
1 gul lök
1 finhackad vitlöksklyfta
2 köttbuljongtärningar
1 burk (ca 400 g) krossade tomater
3 msk chilisås (alt. 1 st chilifrukt)
1 dl vatten
1 burk sojabönor (410 gram) (alt. vita bönor)
1 röd paprika
1 krm paprikapulver
1 krm chilipulver
1 msk smör eller margarin att steka i
salt
nymalen svartpeppar
nymalen svartpeppar
...GÖR SÅ HÄR....
2. Skala och hacka lök och vitlök.
3. Fräs lök och vitlök gyllenbrun och häll över i en skål.
4. Bryn blandfärsen i grytan och tillsätt lökblandningen.
5. Tillsätt krossade tomater, vatten, chilisås och köttbuljongtärningarna. Låt puttra under lock i 45 min.
6. Skölj, kärna ur och strimla paprikan.
7. Skölj bönorna i ett durkslag.
8. Blanda i paprikapulver, chilipulver, bönor och paprika i grytan och låt puttra i ytterligare 15 min.
9. Salta och peppra efter smak.
7. Skölj bönorna i ett durkslag.
8. Blanda i paprikapulver, chilipulver, bönor och paprika i grytan och låt puttra i ytterligare 15 min.
9. Salta och peppra efter smak.
Serveras med ris, grönsallad och något gott ljust bröd.
Smaklig spis!
Inga kommentarer :
Skicka en kommentar