0

Stekt kycklingfilé på grönsalladsbädd med parmesan och pinjenötter

En riktigt fräsch kycklingrätt.

4 personer
ca 45 min

Du behöver:

Kycklingfilé:
4 kycklingfiléer
1-2 msk smör eller margarin till stekning
salt
nymalen svartpeppar

Grönsallad:
ca 150 gram mixad sallad
200 gram haricots verts
1 röd paprika
1 ask körsbärstomater (250 g)
100 gram pinjenötter
1 dl färskriven parmesanost

Vinägrett:
2 msk olivolja
2 msk balsamicovinäger
salt och nymalen svartpeppar

....GÖR SÅ HÄR....

Kycklingfilé
Gör så här:
1. Sätt ugnen på 200 grader.
2. Smält smöret i en stekpanna och lägg i kycklingfiléerna och stek dem tills de fått fin färg på båda sidorna.
4. Salta och peppra.
5. Lägg kycklingfileérna i en ugnsform och ställ in i ugnen i ca 20 min.

Vinägrett:
Gör så här:
1. Blanda olja, balsamicovinäger. Smaka av med salt och svartpeppar.

Grönsallad
Gör så här:
1. Koka upp lättsaltat vatten och lägg i haricots verts. Koka ca 5 min. Häll av vattnet i ett durkslag och spola  dem med kallt vatten.
2. Hetta upp en torr stekpanna och rosta pinjenötterna tills de fått en gyllenbrun färg.
3. Skölj den mixade salladen och lägg i en större skål.
4. Skölj och del paprikan i mindre bitar.
5. Dela körsbärstomaterna på hälften.
6. Tillsätt paprika, haricots verts, körsbärtomater, pinjenötter och vinägrett och rör om.
7. Riv parmesanost och häll i salladen. Rör om så att allt blandas.

Servera kycklingen med salladen.

Smaklig spis!

Inga kommentarer :

Skicka en kommentar