♨ 4 personer
⏰ ca 1 tim och 30 min
Du behöver:
ca 1 kg nötkött (högrev, grytbitar eller liknande)
1 gul lök
2 morötter
ca 3 dl grädde
ca 1 msk soja
2 lagerblad
salt
nymalen svartpeppar
ca 1 dl torkade trattkantareller
2-3 msk rårörd lingonsylt
ca ½ dl hela lingon
smör eller margarin
....GÖR SÅ HÄR....
1. Dela köttet i mindre bitar, 2 x 2 cm.
2. Lägg trattkantareller i en skål och tillsätt vatten så att det täcker svampen. Låt svälla i ca 10 min.
3. Skala och hacka löken. Skala morötterna och dela dem i mindre bitar.
4. Bryn köttet i en gjutjärnsgryta med en klick smör och häll i den hackade löken och morötterna.
5. Blanda i grädde, soja, lagerblad, salt och svartpeppar. Häll i trattkantareller och rör om.
6. Låt grytan puttra under lock i ca 1 timme.
7. Smaksätt grytan med lingonsylt och lägg i de hela lingonen.
8. Låt grytan sjuda 10-15 min.
Serveras med ris och en grön sallad.
Smaklig spis!
Inga kommentarer :
Skicka en kommentar