En smakrik rätt som dessutom är GI-inspirerad.
♨ ca 4-5 personer
⏰ ca 45 min
Du behöver:
Köttbullar med fetaost och timjan:
Ca 700 g blandfärs
1 pkt fetaost (150 g)
1 finhackad vitlöksklyfta
½ tsk salt
1 krm nymalen svartpeppar
1 msk timjan
1 ägg
2 msk mjölk
smör eller margarin
Sallad med matvete och böngroddar:
3 dl matvete
1 ask körsbärstomater (250 g)
1 brocccoli (250 g)
1 pkt böngroddar (ca 200 g)
Ca 100 g mixad sallad (t ex rucola, babyleaf, mangold)
1 msk balsamicovinäger
Citronsås:
2dl crème fraiche
salt
peppar
...GÖR SÅ HÄR....
Sallad med matvete och böngroddar
Gör så här:
1. Koka matvetet enligt förpackningen.
2. Dela broccolin i mindre buketter och koka dem i lättsaltat vatten tills de är mjuka men ändå spänstiga och låt broccolin svalna.
3. Lägg den mixade salladen i en större skål.
4. Dela körsbärstomaterna och blanda i dem tillsammans med böngroddar och broccoli.
5. Häll sist i matvetet och blanda om i salladen.
6. Ringla balsamicovinäger över salladen strax innan servering.
Tips!
Ångkoka broccolin, vilket behåller både smak och spänst bättre.
Köttbullar med fetaost och timjan
Gör så här:
1. Lägg köttfärsen i en bunke och smula ner fetaost.
2. Hacka vitlöken fint och och häll i färsen tillsammans med ägg och mjölk, timjan, salt och svartpeppar.
3. Blanda färsen väl t ex med en elvisp (använd degkrokarna).
4. Smält smör i en stekpanna.
5. Rulla färsblandningen till bullar och stek dem på medelvärme tills de är genomstekta.
Citronsås
Gör så här:
1. Rör ner 2dl crème fraiche i en skål.
2. Tillsätt citronoljan, salt, peppar och rör om.
Servera köttbularna med salladen och den kalla citronsåsen.
Smaklig spis!
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget
(
Atom
)
Inga kommentarer :
Skicka en kommentar