0

Ugnsstekt lax med chèvrekräm och varm bulgursallad

Ikväll blev det fisk på menyn.

4 personer
ca 45 min

Du behöver:

Ugnsstekt lax:
4 laxfiléer (á ca 125 gram)
1 tsk salt
1 krm nymalen svartpeppar
1-2 msk olivolja

Chèvrekräm:
ca 200 gram chèvreost (getost)
1½ dl crème fraiche
½ tsk flytande honung
nymalen svartpeppar

Varm bulgursallad:
4 portioner bulgur
½ rödlök
2-3 tomater
250 gram broccoli
salt
nymalen svartpeppar

....GÖR SÅ HÄR....

Ugnsstekt lax
Gör så här:
1. Sätt ugnen på 200 grader.
2. Lägg laxfiléerna i en ugnsform klädd med bakplåtspapper.
3. Salta, peppra och ringla över olivoljan.
4. Ställ in ugnsformen i ugnen och stek laxfiléerna i ca 15-20 min.

Chèvrekräm
Gör så här
1. Smula ner chèvreosten i en skål.
2. Häll på crème fraiche och honung och mixa alltihop med en stavmixer till en slät kräm.
3. Smaka av med nymalen svartpeppar.

Varm bulgursallad
Gör så här:
1. Koka bulgur enligt anvisningarna på paketet.
2. Skala och finhacka rödlöken.
3. Dela tomaterna i mindre bitar.
4. Koka upp saltat vatten i en kastrull.
5. Dela broccolin i mindre buketter.
6. Koka broccolibuketterna några minuter tills de börjar bli mjuka men ändå är spänstiga.
7. Sila bort vattnet med hjälp av en sil.
8. Blanda ihop rödlök, tomater, broccoli och bulgur i en större skål.
9. Smaka av med salt och nymalen svartpeppar.

Servera laxen med bulgursallad och chèvrekräm.

Smaklig spis!

Inga kommentarer :

Skicka en kommentar