♨ 4 personer
⏰ ca 1 tim
Du behöver:
Himmelsk köttgryta:
ca 700 gram nötkött
1 rödlök
1 vitlöksklyfta
1 paprika
7-8 färska champinjoner
2 dl crème fraiche
3 dl mjölk
1 msk tomatpuré
2 tsk dijonsenap
2 köttbuljongtärningar
1 tsk soja
salt
nymalen svartpeppar
smör eller margarin till stekning
Ugnstekt potatis:
8-10 potatisar
salt
smör eller margarin till stekning
....GÖR SÅ HÄR....
Himmelsk köttgryta
Gör så här:
1. Pusta och dela köttet i mindre bitar ca 2x2 cm.
2. Skala och finhacka rödlök och vitlök.
3. Skölj, kärna ur och dela paprikan i mindre bitar.
4. Borsta av jord och smuts från champinjonerna och dela dem (beroende på storlek) i fyra mindre bitar.
5. Smält smör i en gjutjärnsgryta.
6. Lägg i grytbitarna och bryn köttet tills de börjar få fin färg.
7. Häll i rödlök, vitlök champinjoner och paprikabitar och fräs ett par minuter.
8. Blanda i crème fraiche, mjölk, tomatpuré, dijonsenap, soja och smula ner buljongtärningarna.
9. Låt grytan puttra under lock i 45 min.
10. Smaka av med salt och nymalen svartpeppar.
Ugnsstekt potatis
Gör så här:
1. Sätt ugnen på 200 grader.
2. Skala och dela potatisen i mindre bitar.
3. Smält smör i en stekpanna och stek potatisen tills den börjar få fin färg.
4. Lägg över potatisen i en braspanna med bakplåtspapper och ställ in i ugnen i ca 20-25 min.
5. Salta strax innan servering.
Servera köttgrytan med ugnstekt potatis och en grönsallad.
Smaklig spis!
Inga kommentarer :
Skicka en kommentar