En middag med inspiration från det turkiska köket.
♨ 4 personer
⏰ ca 45 min
Du behöver:
Köttfärskebabspett:
ca 700 gram blandfärs
1 finhackad gul lök
1-1½ msk spiskummin
1-1½ tsk koriander
1 tsk salt
(1 pressad vitlöksklyfta)
smör eller margarin till stekning
Tabbouleh:
ca 2 dl bulgur
1 större rödlök
ca 500 gram körsbärstomater
ca 4 dl hackad persilja
10 blad pepparmynta (mynta)
saften från 1 citron (ca 4 msk)
ca 4-5 msk olivolja
salt
nymalen svartpeppar
ca 2 dl crème fraiche
....GÖR SÅ HÄR....
Köttfärskebabspett
Gör så här:
1. Sätt ugnen på 200 grader.
2. Lägg blandfärsen i en bunke.
3. Finhacka löken.
4. Smält smör i en stekpanna.
5. Fräs löken tills den börjar bli mjuk, men utan att ta färg. Häll löken i bunken.
6. Tillsätt spiskummin, koriander och eventuellt pressad vitlök.
7. Blanda alltihop väl med t ex en elvisp (använd degkrokarna).
8. Dela köttfärsen i 8 delar.
9. Mät så att bambuspetten får plats i stekpannan, kapa pinnarna vid behov.
10. Forma köttfärsen runt bambupinnarna.
11. Smält smör i stekpannan.
13. Stek köttfärsspetten tills de börjar få fin färg runt om.
14. Lägg spetten i en ugnssäker form.
15. Sätt in formen och efterstek köttfärsspetten i ca 10 min.
Tabbouleh
Gör så här:
1. Koka bulgur enligt anvisningarna på paketet och ställ undan den för att svalna.
2. Finhacka den röda löken.
3. Hacka persilja och pepparmynta.
4. Dela körsbärstomaterna i mindre bitar.
5. Blanda ihop rödlök, persilja, pepparmynta, bulgur och körsbärstomater i en större skål.
6. Pressa i saften från citronen.
7. Tillsätt olja och blanda om allt väl.
8. Smaka av med salt och nymalen svartpeppar.
Servera köttfärskebabspetten med tabbouleh och utrörd crème fraiche.
Smaklig spis!
0
Köttfärskebabspett med tabbouleh (taboule)
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget
(
Atom
)
Inga kommentarer :
Skicka en kommentar