0

Höstgryta

En härlig höstgryta där köttet blir mört och rotfrukterna ger grytan en underbar smak.

4 personer
ca 1 tim och 15 min.

Du behöver:
ca 700 gram nötkött
1 purjolök
3 morötter
1 palsternacka
4-5 potatisar
2 vitlöksklyftor
1 burk krossade tomater (500 gram)
2 dl rödvin
2-3 dl vatten
2 köttbuljongtärningar
1 tsk salt
½ tsk nymalen svartpeppar
2 msk smör eller margarin till stekning

....GÖR SÅ HÄR....

1. Dela köttet i mindre bitar, ca 2x2 cm.
2. Smält smör i en gjutjärnsgryta.
3. Lägg i grytbitarna och bryn dem tills de börjar få färg.
4. Dela, skölj och skiva purjolöken i ca 1 cm tjocka skivor.
5. Skala och skiva morötter, och palsternacka i ca 1/2 cm tjocka skivor.
6. Skala och dela potatisen i mindre bitar, ca 2x2 cm.
7. Skala och hacka vitlökarna.
8. Lägg i purjolök, morötter, palsternacka, potatis och vitlök och låt de fräs lätt tillsammans med köttet.
9. Häll på de krossade tomaterna, rödvin och vatten.
10. Smula ner buljongtärningarna och låt grytan puttra under lock på svag värme i ca 1 timme tills potatisen och de andra rotfrukterna blivit mjuka och mosat till sig.

Servera grytan tillsammans med kokt vitt ris eller avnjut grytan som den är.

Smaklig spis!

Inga kommentarer :

Skicka en kommentar