En ljuvlig hyllning till Italien! Grön spenat, vit pasta, röda tomater och en härligt mör kyckling. Fantastiskt gott!
♨ 4 personer
⏰ ca 45 min
Du behöver:
4 kycklingfiléer
1 rödlök
2 pressade vitlöksklyftor
ca 250 gram frusen hel bladspenat
ca 100-200 gram soltorkade tomater i naturell lag
3 dl crème fraiche (franska örter)
1 dl vispgrädde
smör till stekning
4 portioner tagliatelle
....GÖR SÅ HÄR....
1. Skala och skär löken i tunna klyftor.
2. Strimla de soltorkade tomaterna.
3. Skär kycklingfiléerna i mindre bitar.
4. Tina bladspenaten.
5. Smält smör i en gjutjärnsgryta.
6. Bryn kycklingbitarna några minuter och häll därefter över dem på en tallrik.
7. Häll i rödlöken, skala och pressa i vitlöksklyftorna i grytan och fräs alltihop någon minut. Blanda därefter ner kycklingbitarna i grytan igen.
8. Lägg i bladspenat och de soltorkade tomaterna och fräs under omrörning tills spenaten blivit urvattnad.
9. Rör ner crème fraiche, vispgrädde och lagen från de soltorkade tomaterna.
10. Låt grytan puttra ca 10-15 min. Smaka av med salt och nymalen svartpeppar.
11. Koka pastan enligt anvisningarna på paketet.
Servera kycklingröran tillsammans med tagliatelle.
Smaklig spis!
0
Kyckling á la Italien
Etiketter:
ca 45 minuter
,
Fågel
,
Pastarätter
,
Varmrätter
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget
(
Atom
)
Inga kommentarer :
Skicka en kommentar