0

Klassisk rulltårta

En klassisk rulltårta fylld med härlig hemgjord jordgubb-/rabarbersylt. Givetvis kan du fylla den med vilken sylt eller mos du behagar eller varför inte en chokladsmörkräm.

Blir ca 20-24 skivor
ca 15 min

Du behöver:
3 ägg
11/2 dl socker
2 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
1 msk vatten
strösocker
sylt eller mos

....GÖR SÅ HÄR....

1. Sätt ugnen på 250 grader.
2. Vispa ägg och socker poröst med t ex en elvisp.
3. Rör försiktigt ner mjöl och bakpulver i smeten tillsammans med vattnet.
4. Klä en plåt med bakplåtspapper och bred ut smeten på pappret till ett jämnt lager.
5. Grädda mitt i ugnen i ca 5 min.
6. Tag ut kakan och strö över lite socker över kakan.
7. Stjälp upp kakan på ett nytt bakplåtspapper och drag försiktigt av det översta bakplåtspappret.
8. Bred på sylt eller mos och tills ihop kakan från långsida till långsida. Ta hjälp av bakplåtspappret.
9. Rulla tillbaka rulltårtan i bakplåtspappret så att den behåller formen medan den svalnar något.

Ät rulltårtan som den är eller servera den som en rulltårtsbakelse med vispad grädde och bär.

Förvara rulltårtan svalt.

Smaklig spis!

Inga kommentarer :

Skicka en kommentar