0

Kryddig köttgryta

En smakrik och god gryta.

4 personer
ca 45 min

Du behöver:
700 gram grytbitar av nöt
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
1 röd paprika
1 gul paprika
1 tsk malen ingefära
2 tsk malen koriander
1½ tsk salt
2 tsk curry
400 gram kokosmjölk
2-3 msk smör eller margarin till stekning

4 portioner ris

....GÖR SÅ HÄR....

1. Skala och hacka lök och vitlök.
2. Smält smör i en gjutjärnsgryta.
3. Bryn grytbitarna tills de börjar få fin färg.
4. Strö över ingefära och koriander och bryn ytterligare någon minut.
5. Häll i lök och vitlök och fräs alltihop någon minut.
6. Häll i kokosmjölken och låt puttra under lock på svag värme i 30 min.
7. Skölj, kärna ur och dela paprikorna i mindre bitar.
8. Lägg i grytan och låt puttra på svag värme i ytterligare 15 min.
9. Smaka av med salt.
10. Koka riset enligt anvisningarna på paketet.

Servera köttgrytan med ris och en grönsallad.

Smaklig spis!

Inga kommentarer :

Skicka en kommentar