Ikväll blev det en fantastisk god gryta med den karakteristiska sötsura smaken från det asiatiska köket.
♨ 4-5 personer
⏰ ca 1 tim och 30 min
Du behöver:
ca 800 gram skinkstek
2 msk smör till stekning
7 dl vatten
2 köttbuljongtärningar
3 msk tomatpuré
2 msk balsamvinäger
3 msk honung
1-2 msk soja
1 röd paprika
ca ½ purjolök
1 burk (227g) strimlade bambuskott
1 burk (425g) minimajs
salt
nymalen svartpeppar
1 burk (227g) skivad ananas
ca 2 tsk majsenamjöl
4 portioner vitt ris (t ex jasminris)
....GÖR SÅ HÄR....
1. Skär fläskköttet i mindre bitar.
2. Smält smör i en större gryta.
3. Bryn köttet tills det börjar få färg.
4. Häll på vatten och smula ner buljongtärningarna.
5. Koka upp och låt sedan puttra under lock på svag värme i 1 tim tills köttet blivit mört.
6. Tillsätt tomatpuré, balsamvinäger, honung, soja spadet från ananasburken och rör om så att allt blandas.
7. Skölj, kärna ur och strimla paprikan.
8. Snitta, skölj och skär purjolöken i tunna skivor.
9. Lägg i paprikan och purjolöken i grytan och låt allt koka upp. Sänk värmen och låt grytan puttra på svag värme i ca 5-10 min tills paprikan börjar bli mjuk.
10. Skölj minimajsen och bambuskotten noga. Dela minimajsen på mitten.
11. Dela ananasskivorna i mindre bitar.
12. Häll i minimajs, bambuskott och ananasbitar i grytan och låt allt puttra ihop några minuter.
13. Red av grytan med majsenamjöl till önskad konsistens.
14. Smaka av med salt och nymalen svartpeppar.
Servera fläskgrytan med nykokt vitt ris.
Smaklig spis!
0
Kinesisk fläskgryta
Etiketter:
Asiatiskt
,
Fläskkött
,
mer än 60 minuter
,
Varmrätter
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget
(
Atom
)
Inga kommentarer :
Skicka en kommentar