0

Fläskkarré i tomatsås med ugnsrostade rotfrukter

Den här rätten kom till av en händelse, då vi fick tomatsås över efter att vi gjort vår hemgjorda pizza. Riktigt gott!

4 personer
ca 45 min

Du behöver:
4 benfria fläskkarréskivor (á ca 175 gram)

Tomatsås:
1-2 finhackade gula lökar
2 msk olivolja
1 burk (500 g) krossade tomater
3 msk tomatpuré
1-1½ tsk basilika
1 tsk socker
2-3 krm salt
1 krm nymalen svartpeppar
2 pressade vitlöksklyftor
1 msk oregano
1/2 grönsaksbuljongtärning

Ugnsrostade rotfrukter:
8-10 potatisar
3 morötter
1 palsternacka
flingsalt

....GÖR SÅ HÄR....

Ugnsrostade rotfrukter
Gör så här:
1. Sätt ugnen på 250 grader.
2. Skala potatisen och dela den i klyftor.
3. Skala morötterna och dela den i långa stavar.
4. Skala palsternackan och dela den i långa stavar.
5. Lägg rotfrukterna i en braspanna med bakplåtspapper och ställ in den i ugnen i ca 25-30 min.
6. Salta strax innan servering.

Fläskkarré i ljuvlig tomatsås
Gör så här:
1. Skala och finhacka löken.
2. Fräs den mjuk i olivoljan i en kastrull.
3. Tillsätt de krossade tomaterna med sitt spad, tomatpurén och alla kryddorna. Låt tomatsåsen sjuda under lock i 10-15 min.
4. Mixa tomatsåsen slät med en mixerstav.
5. Blanda i pressad vitlök, oregano, smulad buljongtärning och smaka av med salt och peppar.
6. Lägg i fläskkarréskivorna och låt puttra under lock i ca 20-25 min.

Servera fläskkarréskivorna med ugnsrostade rotfrukter, tomatsås och en grönsallad.

Smaklig spis!

Inga kommentarer :

Skicka en kommentar