♨ 4 personer
⏰ ca 30 min
Du behöver:
4 laxfiléer (á ca 125 gram)
Mixad sallad:
ca 200 gram mixad sallad
1 ask körsbärstomater
½ gurka
2 avokado
1½ dl bulgur
Fräsch bostonsås:
ca 3 dl crème fraiche
1 dl strimlad purjolök
½ äpple
4 msk bostongurka
ca 1 tsk salt
ca ½ krm nymalen svartpeppar
....GÖR SÅ HÄR....
Ångkokt lax
Gör så här:
1. Koka upp vatten och lagerblad i en kastrull.
2. Sätt i ånginsatsen, lägg i laxfiléerna i insatsen och lägg på locket och låt ångkoka i ca 5-8 min.
Mixad grönsallad
Gör så här:
1. Koka bulgur enligt anvisningar på paketet.
2. Skölj salladen och låt den rinna av i ett durkslag.
3. Skiva och dela gurkan.
4. Dela körsbärstomaterna.
5. Skala och skiva avokado.
6. Blanda ihop sallad, gurka, tomater, avokado och bulgur i en skål.
Fräsch bostonsås
Gör så här:
1. Strimla purjolöken i tunna skivor.
2. Dela äpplet i små tärningar.
3. Blanda purjolök, äpple och crème fraiche i en skål.
4. Tillsätt bostongurka, salt och nymalen svartpeppar och rör om.
Servera laxen med den mixade salladen och den fräscha bostonsåsen.
Smaklig spis!
Inga kommentarer :
Skicka en kommentar