♨ Blir ca 25 st
⏰ ca 30 min
Du behöver:
100 gram smör eller margarin
1½ dl socker
1 msk vaniljsocker
3 msk kakao
5 dl havregryn
2 msk kallt kaffe
1 msk vatten
Garnering:
kokosflingor
....GÖR SÅ HÄR....
1. Rör ihop rumsvarmt smör och socker i en bunke.
2. Tillsätt vaniljsocker, kakao, havregryn, kaffe och vatten och blanda allt väl med t ex en elvisp (använd degkrokarna). Chokladmassan ska vara fuktig och formbar, men inte kladdig.
3. Bred ut kokosflingorna på en tallrik.
4. Forma chokladmassan till runda bollar (ca 1 msk chokladmassa per boll).
5. Rulla bollarna i kokosflingorna.
6. Låt chokladbollarna stelna i kylskåpet i ca 30 min, ät och njut!
Smaklig spis!
Inga kommentarer :
Skicka en kommentar