Bulgur är fantastisk att använda för att göra saker och ting lite matigare, som t ex här i en sallad. Ett fräscht tillbehör till en god köttbit.
♨ 4 personer
⏰ ca 1 tim
Du behöver:
4 fjärilskotletter
smör eller margarin till stekning
Bulgursallad:
2 dl bulgur
1 röd paprika
1 ask körsbärstomater (250 gram)
½ gurka
ca 100 gram mixad sallad
1 pkt fetaost (150 gram)
nymalen svartpeppar
Vitlöks- och persiljesmör:
ca 200 gram smör eller margarin
1 pressad vitlöksklyfta
2-3 msk hackad persilja
....GÖR SÅ HÄR....
Bulgursallad:
Gör så här:
1. Koka bulgur enligt anvisningar på paketet.
2. Skölj den mixade salladen i låt den rinna av i ett durkslag och lägg den i en skål.
3. Skölj paprikan och dela den i mindre bitar.
4. Skölj och dela tomaterna.
5. Dela fetaosten i mindre tärningar.
6. Tillsätt paprika, tomater, fetaost, bulgur och blanda om salladen.
7. Smaka av med nymalen svartpeppar.
Fjärilskotletter:
Gör så här:
1. Smält smör i en stekpanna.
2. Stek kotletterna 2-3 min på varje sida, ös kotletterna då och då med smöret i pannan.
3. Rör ihop smör, pressad vitlök och persilja.
Servera fjärilskotletterna med bulgursallad och toppa med vitlök- och persiljesmöret.
Smaklig spis!
0
Stekt fjärilskotlett med bulgursallad och vitlök- och persiljesmör
Etiketter:
ca 60 minuter
,
Fläskkött
,
GI-mat
,
Varmrätter
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget
(
Atom
)
Inga kommentarer :
Skicka en kommentar