0

Fyllda nötfärsbiffar med rostade rotfrukter

Så står snart helgen för dörren igen, veckorna försvinner i ett rasande tempo. Börjar verkligen längta efter våren nu, men med den här farten är vi nog snart där. Förgyllde torsdagen med lite goda nötfärsbiffar.

4-5 personer
ca 1 tim

Du behöver:

Fyllda nötbiffar:
1 gul lök
ca 600 gram nötfärs
1 tsk salt
2 krm svartpeppar
1½ dl mjölk
4 msk ströbröd
1 msk potatismjöl
1 ägg

Rostade rotfrukter:
7-8 stora potatisar
2-3 morötter

Fyllning:
1 pkt fetaost (150 gram)
1 pkt persilja (35 gram)
1 pressad vitlöksklyfta

Sås:
ca 3 dl crème fraiche

....GÖR SÅ HÄR....

Rostade rotfrukter
Gör så här:
1. Sätt ugnen på 200 grader.
2. Skala potatisen och dela den i klyftor.
3. Skala morötterna och dela den i långa stavar.
4. Stek potatis och morötter i lite smör i en stekpanna tills de börjar få färg.
5. Stjälp över rotfrukterna i en braspanna med bakplåtspapper och ställ in den i ugnen i ca 25-30 min.
6. Salta strax innan servering.

Fyllning
Gör så här:
1. Smula ner fetaost i en skål.
2. Tillsätt persilja och pressad vitlök och rör om.

Fyllda nötfärsbiffar
Gör så här:
1. Häll upp ströbröd och potatismjöl i en skål och tillsätt mjölk och rör om. Låt stå och svälla i minst 10 min.
2. Skala och finhacka löken.
3. Smält smör i en stekpanna och fräs löken tills den är mjuk, men utan att den tar färg.
4. Lägg nötfärsen i en skål. Tillsätt salt, peppar, ströbrödsblandningen, lök, ägg och blanda alltihop väl med t ex en elvisp (använd degkrokarna).
5. Forma färsen till biffar.
6. Fördela fyllningen i biffarna genom att göra en urgröpning i varje biff, tryck ner ca 1 msk fyllning i biffarna och förslut noga så att fyllningen inte faller ur.
7. Smält smör i en stekpanna och stek biffarna tills de fått lite färg.
8. Lägg dem i en ugnsform och ställ in i ugnen i ca 20-25 min. Täck formen med aluminiumfolie efter halva tiden.

Servera biffarna med rotfrukterna, en grönsallad och crème fraiche.

Smaklig spis!

Inga kommentarer :

Skicka en kommentar