2

Medelhavsinspirerad kassler- och ostpaj

En snabblagad och god paj med smaker från Medelhavet.

4-5 personer
ca 1 tim

Du behöver:

Pajdeg:
3 dl vetemjöl
150 gram smör eller margarin
2-3 msk vatten

Pajfyllning:
ca 300 gram kassler
1 dl riven ost
1 gul lök
2 tomater
2 tsk torkad basilika
150 gram fetaost
3 ägg
2½ dl matlagningsgrädde
½ dl mjölk
1 tsk salt
1 krm nymalen svartpeppar

....GÖR SÅ HÄR....

Pajdeg
Gör så här:
1. Sätt ugnen på 200 grader.
2. Dela smöret i mindre bitar och lägg det i en bunke.
3. Tillsätt mjöl och finfördela smöret med fingrarna till en smulig massa.
4. Tillsätt vatten och arbeta snabbt ihop till en smidig deg.
5. Tryck ut pajdegen i en ugnsäker pajform (30 cm i diameter) så att det täcker formens botten och kanter.
6. Nagga pajdegen med en gaffel och förgrädda i mitten av ugnen, ca 10-15 min.

Pajfyllning
Gör så här:
1. Sätt ugnen på 225 grader.
2. Skär kasslern i tunna strimlor.
3. Skala och hacka löken.
4. Riv osten med hjälp av ett rivjärn.
5. Dela, kärna ur tomaterna och skär dem därefter tomaterna i mindre bitar.
6. Blanda kassler, lök, riven ost, tomat och basilika i en bunke och häll blandningen i pajskalet.
7. Skär fetaosten i tärningar och fördela över pajen.
8. Vispa ihop ägg, matlagningsgrädde, mjölk, salt och nymalen svartpeppar och slå över fyllningen.
9. Grädda i mitten av ugnen i ca 35-40 min tills pajen har fått fin färg.

Servera pajen med en grön sallad.

Smaklig spis!

2 kommentarer :

  1. Denna skall jag prova att göra. Ser jättegod ut

    SvaraRadera
    Svar
    1. Hör gärna av dig om vad du tyckte. :)

      Radera