Det finns en uppsjö av goda och kryddiga korvar i kyldisken, vilka inte bara är goda på grillen.
Denna gång hamnade några av dem i en sallad.
♨ 4 personer
⏰ ca 30 min
Du behöver:
2 romansalladshuvud
1 gurka
250 gram tomater
1 pkt fetaost (150 gram)
2 pkt korv (Merguez á 260 gram)
2 skivor vitt bröd
olja till stekning
....GÖR SÅ HÄR....
1. Skär salladen i grövre bitar.
2. Skär gurkan i bitar.
3. Skär tomaterna i klyftor.
4. Skär fetaosten i tärningar.
5. Skär brödet i tärningar.
6. Häll lite olja i en het stekpanna. Lägg i brödtärningarna och stek dem under omrörning tills de börjar få fin färg. Lägg över brödkrutongerna på en bit hushållspapper.
7. Dela korvarna i mindre bitar.
8. Häll lite olja i en het stekpanna och stek korbitarna tills de börjar få stekyta.
9. Blanda ihop romansallad, gurka, tomater, fetaost och korvbitarna.
10. Strö över brödkrutongerna strax innan servering.
Yoghurtsås
Gör så här:
1. Häll turkisk yoghurt i en skål.
2. Rör ner olivolja och smaka av med salt och nymalen svartpeppar.
Servera salladen med yoghurtsåsen.
Smaklig spis!
0
Matig sallad med fetaost, kryddstark lamm- och nötköttskorv och brödkrutonger
Etiketter:
ca 30 minuter
,
Korvrätter
,
Lamm
,
Nötkött
,
Sallad
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget
(
Atom
)
Inga kommentarer :
Skicka en kommentar