Kärlek på ett litet fat. Dessa små mockarutor är försvinnande goda.
♨ Blir ca 32 st
⏰ ca 1 tim
Du behöver:
Chokladkaka:
5 ägg
4½ dl strösocker
2 dl vatten
200 gram smör eller margarin
4 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
2 msk kakaopulver
Glasyr:
3½ dl florsocker
1 msk kakaopulver
4 msk smält smör eller margarin
2-3 msk kallt kaffe
Garnering:
kokosflingor
....GÖR SÅ HÄR....
Chokladkaka
Gör så här:
1. Sätt ugnen på 200 grader.
2. Vispa ägg och socker pösigt i en bunke. Använd en elvisp.
3. Koka upp vatten i en kastrull och dra av kastrullen från spisen.
4. Tillsätt smöret i mindre bitar i det varma vattnet. Rör om tills smöret har smält.
5. Blanda i vetemjöl och bakpulver i smeten och sikta i kakaopulvret genom t ex en sil.
6. Tillsätt smöret och vattnet och blanda väl med en elvsip.
7. Häll smeten i en långpanna (30x40cm) klädd med bakplåtspapper.
8. Grädda i nedre delen av ugnen i ca 15 min.
9. Ta ut kakan och låt den svalna.
Glasyr
Gör så här:
1. Sikta florsocker och kakaopulver i en skål så att eventuella klumpar försvinner.
2. Tillsätt smält smör och kaffe och rör glasyren slät.
3. Bred glasyren i ett jämnt lager över hela kakan.
4. Strö över kokosflingorna.
5. Dela kakan i bitar.
Mockarutorna brukar gå åt, men om du mot all förmodan skulle få några över går de utmärkt att frysa in. Hållbarhet i frys ca 3 månader.
Smaklig spis!
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget
(
Atom
)
Inga kommentarer :
Skicka en kommentar