♨ 4 personer
⏰ ca 30 min
Du behöver:
4 laxfiléer (á ca 125 gram)
ca 700 gram broccoli
2 pkt fetaost (300 gram)
2 lagerblad
olivolja
Sås:
Ca 3 dl crème fraiche
1 msk citronolja
salt och nymalen svartpeppar
....GÖR SÅ HÄR....
Ångkokt lax och broccoli
Gör så här:
1. Koka upp ca 2 dl vatten och lagerblad i en kastrull.
2. Dela broccolin i mindre buketter.
3. Sätt i ånginsatsen, lägg i laxfiléerna i insatsen och lägg på locket och låt ångkoka i ca 5-8 min.
4. Lägg i broccoli tillsammans med laxen och ångkoka ytterligare ca 5 min eller tills laxen är färdig och broccolin blivit mjuk men spänstig.
5. Dela fetaosten i mindre bitar.
6. Blanda broccoli med fetaosten och ringa över lite olivolja.
Sås
Gör så här:
1. Häll upp crème fraiche i en skål.
2. Rör försiktigt ner citronoljan och smaka av med salt och nymalen svartpeppar.
Servera laxen med broccoli, fetaost och den kalla citronsåsen.
Smaklig spis!
Inga kommentarer :
Skicka en kommentar