0

Ångkokt lax med broccoli, fetaost och citronsås

Att ångkoka mat går både snabbt och behåller både smak och färg på maten jämfört med när man koka den traditionellt. En ånginsats till en vanlig kastrull finns att köpa för en billig peng på IKEA.

4 personer
ca 30 min

Du behöver:
4 laxfiléer (á ca 125 gram)
ca 700 gram broccoli
2 pkt fetaost (300 gram)
2 lagerblad
olivolja

Sås:
Ca 3 dl crème fraiche
1 msk citronolja
salt och nymalen svartpeppar

....GÖR SÅ HÄR....

Ångkokt lax och broccoli
Gör så här:
1. Koka upp ca 2 dl vatten och lagerblad i en kastrull.
2. Dela broccolin i mindre buketter.
3. Sätt i ånginsatsen, lägg i laxfiléerna i insatsen och lägg på locket och låt ångkoka i ca 5-8 min.
4. Lägg i broccoli tillsammans med laxen och ångkoka ytterligare ca 5 min eller tills laxen är färdig och broccolin blivit mjuk men spänstig.
5. Dela fetaosten i mindre bitar.
6. Blanda broccoli med fetaosten och ringa över lite olivolja.

Sås
Gör så här:
1. Häll upp crème fraiche i en skål.
2. Rör försiktigt ner citronoljan och smaka av med salt och nymalen svartpeppar.

Servera laxen med broccoli, fetaost och den kalla citronsåsen.

Smaklig spis!

Inga kommentarer :

Skicka en kommentar