0

Snabblagad kycklinggryta med smaker från Asien

En snabblagad och god kycklinggryta med smaker från Asien. Vill man ha mer grönsaker i går det utmärkt att komplettera med både bambuskott och minimajs.

4 personer
ca 30 min

Du behöver:
4 kycklingfiléer
2 tsk curry
1 gul paprika
1 röd paprika
1 burk kokosmjölk (440 ml)
½-1 tsk färskriven ingefära
1 burk skivad ananas (220 gram)
salt
nymalen svartpeppar
2 tsk maizena
vatten
smör eller margarin till stekning

4 portioner vitt ris

....GÖR SÅ HÄR....

1. Dela kycklingfiléerna och paprikorna i mindre bitar.
2. Smält smöret i en stekpanna och fräs curryn i smöret.
3. Tillsätt kycklingbitarna och bryn dem tills de fått fin färg.
5. Lägg över kycklingbitarna i en större gryta och fräs dem tillsammans med paprikan.
6. Tillsätt kokosmjölk och färskriven ingefära.
7. Låt grytan sjuda i 10-15 min.
8. Dela ananasskivorna i mindre bitar och tillsätt dem och juicen som de ligger i.
9. Låt grytan koka upp och smaka av med salt och nymalen svartpeppar.
10. Red grytan med maizena utrört i lite vatten.

Servera kycklinggrytan med nykokt vitt ris.

Smaklig spis!

Inga kommentarer :

Skicka en kommentar