0

Fläskpannkaka med rårörda lingon

För mig är fläskpannkaka alltid lika gott. Den tjocka goda pannkakan, det salta fläsket och allt avrundas med sötman från de rårörda lingonen. En fullträff varje gång.


Tips! Fläskpannkakan kan även göras i en större braspanna (ca 35x40 cm) men blir då lite tunnare. För att få den tjockare fläskpannkakan kan satsen ökas till 3 dl mjöl, 8 dl mjölk och 5 ägg. Den större satsen räcker till 6 personer. Tänk på att tillagningstiden förlängs ju tjockare fläskpannkakan är.


4 personer
ca 40 min

Du behöver:
2½ dl vetemjöl
½ tsk salt
6 dl mjölk
4 ägg
1 finhackad gul lök
2 pkt bacon (á 150 gram)

rårörda lingon
rårivna morötter

...GÖR SÅ HÄR....

1. Sätt ugnen på 200 grader.
2. Blanda mjöl och salt i en skål.
3. Häll i mjölken samtidigt som du vispar till en jämn smet.
4. Vispa sist i äggen.
5. Häll pannkakssmeten i en braspanna (ca 25x35 cm) klädd med bakplåtspapper.
6. Finhacka lök och dela baconskivorna i mindre bitar.
7. Värm upp stekpannan och stek lök och bacon tills det börjar få färg.
8. Häll lök- och baconblandningen i braspannan och fördela ut det i pannkakssmeten.
9. Grädda fläskpannkakan i mitten av ugnen i ca 20-25 min tills den fått fin färg.

Servera fläskpannkakan med rårörda lingon och rårivna morötter.

Smaklig spis!

Inga kommentarer :

Skicka en kommentar