0

Mördegskakor del 3 - Finska pinnar

Klassiska småkakor.

Blir ca 40 st
ca 1 tim


Tips!
När du bakar mördegskakor, tag ½ dl mindre mjöl än vad som står i originalreceptet. Detta gör degen mer lättarbetad och ger sprödare och godare kakor. Receptet nedan är redan anpassat, så det är bara att följa.


Du behöver:
4 dl vetemjöl
1 dl strösocker
200 gram smör eller margarin
¾ dl sötmandel (50 gram)
5 bittermandlar

Garnering:
ca ½ dl pärlsocker
ca ½ dl hackad sötmandel

....GÖR SÅ HÄR....

1. Skålla, skala och finfördela sötmandeln och bittermandeln i en matberedare eller mixer.
2. Lägg mjölet i en bunke.
3. Tillsätt socker och smöret delat i mindre bitar och finfördela det med fingrarna.
4. Blanda i mandeln.
5. Knåda snabbt ihop degen, den blir mer sammansatt och smidigare efter en stunds knådande.
4. Dela degen i fyra delar.
5. Rulla ut delarna till fingertjocka längder.
6. Dela längderna i 3-4 cm långa bitar.

Garnering
1. Sätt ugnen på 200 grader.
2. Lägg bitarna på en plåt klädd med bakplåtspapper.
3. Pensla bitarna med uppvispat ägg och strö över pärlsocker blandat med hackad mandel.
4. Grädda kakorna i mitten av ugnen i ca 8-10 min, tills de börjar få fin färg och är genomgräddade.
5. Låt kakorna svalna på ett galler.

Förvara kakorna i en burk med lock. Kakorna går även bra att frysa in. Hållbarhet i frys ca 6 månader.

Smaklig spis!

Inga kommentarer :

Skicka en kommentar