0

Torsk- och laxknyte med pressad potatis

En enkel fiskrätt som sköter sig själv i ugnen.

4 personer
ca 45 min

Du behöver:
Ca 400 gram torskfilé
ca 250 gram laxfilé
½ purjolök
1 snackpaprika
3-4 tomater
4 tsk vitt vin
1-2 tsk hackad basilika
1 tsk salt
ca 1 krm nymalen svartpeppar
saften från en ½ citron
olivolja
1 pkt bacon (140 gram)

7-8 potatisar

....GÖR SÅ HÄR....

1. Sätt ugnen på 200 grader.
2. Dela torskfilé och laxfilé i mindre bitar.
3. Skölj och strimla purjolöken i grövre strimlor.
4. Skölj och skiva paprikan i tunnare skivor.
5. Skölj och dela tomaterna i mindre bitar.
6. Skiva baconen i strimlor och knaperstek dem i en varm stekpanna.
7. Riv av fyra ark aluminiumfolie och placera ut dem på ett plant underlag.
8. Fördela purjolök, paprika och hackade tomater i mitten av varje folieark och toppa med lax- och torskbitarna.
9. Häll på det vita vinet och pressa över citronsaften.
10. Strö över baconbitarna och hackad basilika.
11. Ringla över olivolja och salta och peppra med nymalen svartpeppar.
12. Förslut foliepaketen och lägg dem i en braspanna.
13. Ställ in fiskknytena i ugnen i ca 25-30 min.
14. Koka upp lättsaltat vatten i en kastrull.
15. Skala och lägg i potatisen i det kokande vattnet.
16. Koka tills potatisen är mjuk, ca 20 min.

Servera fiskknytena med pressad potatis och en grön sallad.

Smaklig spis!

Inga kommentarer :

Skicka en kommentar