Att eftersteka kycklingfilén i ugnen behåller den både saftig och god. Att linda några skivor bacon runtom höjer smaken ytterligare.
♨ 4 personer
⏰ ca 45 min
Du behöver:
Baconlindad kycklingfilé:
4 kycklingfiléer
salt
nymalen svartpeppar
1 pkt bacon (150 gram)
1 msk smör eller margarin till stekning
Mixad grönsallad:
ca 100 gram isbergssallad
ca 100 gram salladsmix
ca 2 dl majskorn (frusna)
1 röd snackpaprika
ca 100 gram böngroddar
3-4 tomater
½ gurka
2 pkt fetaost
....GÖR SÅ HÄR....
Baconlindad kycklingfilé
Gör så här:
1. Sätt ugnen på 200 grader.
2. Smält smör i en stekpanna.
3. Bryn kycklingfiléerna på båda sidorna tills de fått fin färg.
4. Lyft ur kycklingfiléerna, salta och peppra ovansidan och linda baconskivorna runt om kycklingfiléerna.
5. Lägg tillbaka kycklingfiléerna i stekpannan och stek på båda sidorna tills baconen börjar få fin färg.
6. Lägg över kycklingfiléerna i en ugnssäker form och stek dem i mitten av ugnen i ca 20-25 min.
Mixad grönsallad:
Gör så här:
1. Strimla isbergssalladen.
2. Skölj salladsmix och den strimlade isbergssalladen och låt vattnet rinna av i ett durkslag.
3. Dela tomater och gurka i mindre bitar och skiva snackpaprikan i skivor.
4. Skölj böngroddarna.
5, Tina majskornen genom att lägga dem i ett durkslag och spola dem med varmt vatten.
6. Dela fetaosten i tärningar.
7. Blanda isbergssallad, salladsmix, tomater, gurka, snackpaprika, böngroddar, majs och fetaost i en salladsskål.
Servera kycklingfiléerna med den mixade grönsalladen. Enkelt, snabbt och väldigt gott!
Smaklig spis!
0
Baconlindad kycklingfilé med mixad grönsallad
Etiketter:
ca 45 minuter
,
Fågel
,
GI-mat
,
Varmrätter
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget
(
Atom
)
Inga kommentarer :
Skicka en kommentar