Fantastiska frukostbullar gjorda på rågsurdegen som jag satte i förra veckan.
♨ Blir 24 bullar
⏰ ca 2 tim och 30 min
Du behöver:
15 gram jäst
500 gram rågsurdeg
450 gram ljummet vatten
1000 gram vetemjöl
25 gram salt
....GÖR SÅ HÄR....
1. Häll rågsurdegen i en hushållsassistent.
2. Smula ner jästen.
3. Tillsätt vatten och blanda alltihop.
4. Tillsätt mjölet och arbeta degen på låg hastighet i 10 minuter. Tillsätt saltet i slutet av tiden.
5. Låt degen jäsa under bakduk i ca 75 minuter, stöt samman degen en gång under tiden.
6. Dela degen i 24 bitar och rulla bitarna till runda bullar.
7. Lägg dem på ett bakplåtspapper och låt bullarna jäsa under bakduk i 60 minuter.
8. Sätt ugnen på 250 grader och låt en plåt bli varm i ugnen.
9. Flytta över bullarna till den varma plåten genom att dra över hela bakplåtspappret.
10. Sätt in bullarna i ugnen och spruta in rikligt med vatten med hjälp av en blomspruta.
11. Efter 5 minuter så lufta ugnen genom att öppna ugnsluckan. Upprepa luftningen två gånger under bakningen för att få en knaprig skorpa på bullarna. Baka bullarna i totalt ca 14-15 minuter.
12. Låt bröden svalna på ett galler.
Bre på smör och njut!
Tips!
Bullarna går utmärkt att frysas. Tina och värm dem före servering så blir de som nygräddade.
Smaklig spis!
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget
(
Atom
)
Inga kommentarer :
Skicka en kommentar