En mustig och smakrik köttgryta som värmer i vinterkylan.
♨ 4 personer
⏰ ca 1 tim och 30 min
Du behöver:
Ca 800 gram nötbog
2 gula lökar
1 röd paprika
2 palsternackor
4 morötter
1 purjolök
5 dl öl (porter)
1 dl vatten
2 tsk soja
4 tsk tomatpuré
2 grönsaksbuljongtärningar
ca 1 tsk salt
ca 1/2 tsk nymalen svartpeppar
2 msk rapsolja
smör eller margarin
1/2 tsk paprikapulver
ca 1 msk socker
....GÖR SÅ HÄR....
1. Putsa köttet och skär det i mindre bitar, ca 2x2 cm.
2. Skala och dela morötter och palsternackor i mindre bitar.
3. Skala och skiva löken i klyftor.
4. Skölj och skiva purjolöken i tjockare skivor.
5. Dela och hacka paprikan i mindre tärningar.
6. Smält smör i en stekpanna.
7. Bryn köttet i omgångar tills det börjar få fin färg, salta och peppra.
8. Häll över det brynta köttet i en gjutjärnsgryta och smula över buljongtärningar och häll på porter och vatten.
9. Häll oljan i den varma stekpannan och fräs paprikabitarna ordentligt tills de börjar få färg. Häll över paprikan i gjutjärnsgrytan.
10. Häll morötter och palsternacka i den varma stekpannan och fräs dem på hög värme tills de börjar få fin färg. Häll över alltihop i gjutjärnsgrytan.
11. Sänk värmen och fräs lök och purjolök lätt och häll över alltihop i gjutjärnsgrytan.
12. Ställ gjutjärnsgrytan på plattan och tillsätt soja och tomatpuré.
13. Rör om och låt puttra under lock i 30-40 min.
14. Skala och dela potatisen i mindre bitar, 2x2 cm.
15. Häll i potatisen i grytan och blanda om.
16. Låt grytan småputtra under lock i ytterligare 30-40 min. Potatisen ska vara mjuk och reda av grytan.
Servera grytan med en grönsallad och något gott bröd.
Smaklig spis!
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget
(
Atom
)
Inga kommentarer :
Skicka en kommentar