En underbar och lättlagad fiskrätt som både barn och vuxna tycker om.
♨ 4 personer
⏰ ca 45 min
Du behöver:
Laxpytt:
1 kg mandelpotatis
1 zucchini
1 röd lök
1 pkt färska haricot verts (150 gram)
1 ask körsbärs- eller plommontomater (250 gram)
flingsalt
nymalen svartpeppar
4 skinn- och benfria laxfiléer (á ca 125 gram)
1 pkt hackad dill (35 gram)
1 citron
smör eller margarin till stekning
Romsås:
ca 2 dl crème fraiche
1 burk röd stenbitsrom
salt
nymalen svartpeppar
....GÖR SÅ HÄR....
Romsås
1. Häll crème fraiche i en skål.
2. Blanda försiktigt ner stenbitsrom.
3. Smaksätt med salt och nymalen svartpeppar.
Laxpytt
1. Sätt ugnen på 200 grader.
2. Skölj och skrubba mandelpotatisen och skär den i mindre bitar, ca 2x2 cm.
3. Skär zucchinin i mindre tärningar.
4. Skala och dela löken i klyftor.
5. Skölj och "snoppa" ändarna på haricot vertsen.
6. Smält smör i en stekpanna.
7. Fräs potatis, zucchini, rödlök och haricot verts i omgångar tills de börjar få fin färg och häll över alltihop i en långpanna klädd med bakplåtspapper.
8. Salta, peppra och blanda om försiktigt.
9. Ställ in långpannan i mitten av ugnen tills potatisen är mjuk, ca 25-30 min.
10. Dela laxfiléerna i mindre bitar, ca 2x2 cm.
11. Smält smör i en stekpanna och stek laxbitarna hastigt tills de fått fin färg, ca 1-1½ min.
12. Salta, peppra och blanda försiktigt ner dillen.
13. När potatisen är mjuk, ta ut långpannan ur ugnen.
14. Skölj och dela körsbärstomaterna på hälften.
15. Vänd försiktigt ner laxbitarna och tomaterna i långpannan.
Servera laxpytten med romsåsen och en citronklyfta.
Smaklig spis!
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget
(
Atom
)
Inga kommentarer :
Skicka en kommentar