Här kommer en kycklingrätt med traditionella smaker från det Italienska matbordet. Vitlök, tomat, citron och basilika blandas och ger tillsammans rätten sin karakteristiska smak.
♨ 4 personer
⏰ ca 45 min
Du behöver:
4 kycklingfiléer
nyriven parmesanost (200 gram)
4 skivor lufttorkad eller rökt skinka
4 tsk hackad basilika
salt
nymalen svartpeppar
smör eller margarin
Tomatsås:
1 gul lök
1 finhackad vitlöksklyfta
ca 50 gram soltorkade tomater (naturell)
1 pkt krossade tomater (500 gram)
2 dl vatten
1 kycklingbuljongtärning
3 msk tomatpuré
1 dl vitt vin
rivet skal och saft från ½ citron
2 tsk hackad basilika
1½-2 msk socker
salt
nymalen svartpeppar
olivolja
valfri pasta
....GÖR SÅ HÄR....
1. Smält smör i en stekpanna.
2. Bryn kycklingfiléerna på båda sidorna tills de fått fin färg.
3. Ta upp kycklingfiléerna och skär ett snitt i varje filé.
4. Fyll kycklingfiléerna med rökt eller lufttorkad skinka, nyriven permasanost och avsluta med hackad basilika.
5. Salta och peppra.
Tomatsås
Gör så här:
1. Skala och finhacka lök och vitlök och dela de soltorkade tomaterna i mindre bitar.
2. Häll olivoljan i en het stekpanna och fräs lök, vitlök och de soltorkade tomaterna.
3. Tillsätt krossade tomater, vatten, buljongtärning, vitt vin, citronsaft och rivet citronskal.
4. Smaka av med socker, salt och nymalen svartpeppar.
5. Häll över tomatsåsen i en kastrull och mixa den slät med t ex en stavmixer.
6. Häll tillbaka den mixade tomatsåsen i stekpannan, lägg i kycklingfiléerna och låt allt puttra under lock i ca 15-20 min.
7. Strö över hackad basilika.
8. Koka valfri pasta enligt anvisningar på paketet.
Servera kycklingfiléerna tillsammans med pastan och tomatsåsen.
Smaklig spis!
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget
(
Atom
)
Inga kommentarer :
Skicka en kommentar