0

Torskgryta med kokos, ingefära och curry

Efter att ha njutit av lördagens soliga vårväder avslutades kvällen med god fiskgryta med härlig hetta. En bra uppladdning inför kvällens melodifestival.

4 personer
ca 30 min

Du behöver:
800 gram torskfiléer
3 morötter
250 gram broccoli
1 purjolök
100 gram sockerärtor
olivolja
1-2 msk röd currypasta
1 burk kokosmjölk (400 ml)
2 msk pressad limesaft
4 cm ingefära
1 fiskbuljongtärning
salt
nymalen svartpeppar

4 portioner basmatiris

...GÖR SÅ HÄR....

1. Skala och strimla morötterna.
2. Snitta, skölj och skär purjolöken i skivor.
3. Strimla sockerärtorna.
4. Dela broccolin i mindre buketter.
5. Fräs morötter, purjolök, broccolibuketter och sockerärtor i olja och currypasta i en djupare stekpanna. Anpassa mängden currypasta efter smak.
6. Häll på kokosmjölk, pressad limesaft, smula ner buljongtärningen och tillsätt riven ingefära. Låt allt puttra under lock i ca 5 min.
7. Skär torskfiléerna i bitar.
8. Lägg i torskbitarna och låt puttra under lock i ytterligare ca 5-10 min.
9. Koka riset enligt anvisningarna på paketet.

Servera torskgrytan med ris.

Smaklig spis!

Inga kommentarer :

Skicka en kommentar