0

Färsbiffar med senap och fetaost serverade med rotfruktspytt och yoghurtsås

En riktigt trevlig rätt med fantastiskt goda biffar serverade med en härlig rotfruktspytt.

♨ 4 personer
ca 45 min

Du behöver:

Färsbiffar med senap och fetaost:
ca 700 gram blandfärs
2 msk dijonsenap
1 tsk salt
1 krm nymalen svartpeppar
1 ägg
150 gram fetaost
smör eller margarin till stekning

Rotfruktspytt:
1 kålrot (ca 400 gram)
2 palsternackor
3 morötter
6 potatisar
ca 100 gram salladsmix (rocculamix)
ca 1 msk smör eller margarin
salt

Yoghurtsås:
ca 2 dl turkisk yoghurt
1 tsk honung
salt

....GÖR SÅ HÄR....

Färsbiffar med senap och fetaost
Gör så här:
1. Lägg blandfärsen i en skål.
2. Tillsätt dijonsenap, salt, svartpeppar, ägg och smulad fetaost och blanda om alltihop med en elvisp (använd degkrokarna).
3. Forma färsen till biffar.
4. Smält smör i en stekpanna och stek biffarna på båda sidorna till de fått fin färg.
5. Lägg biffarna i en ugnsform och efterstek i mitten av ugnen i 250 grader i ca 10-15 min.

Rotfruktspytt
Gör så här:
1. Sätt ugnen på 250 grader.
2. Skala och dela rotfrukterna i mindre bitar, ca 2x2 cm.
3. Smält smör i en större stekpanna och stek rotfrukterna tills de börjar få fin färg.
4. Häll rotfrukterna i en braspanna klädd med bakplåtspapper och ställ in den i mitten av ugnen i ca 25-30 min, tills rotfrukterna är mjuka.
5. Tag ut braspannan, salta och blanda ner salladen.

Yoghurtsås
Gör så här:
1. Häll turkisk yoghurt i en skål.
2. Rör ner honung och smaka av med salt.

Servera färsbiffarna med rotfruktspytten och yoghurtsåsen.

Smaklig spis!

Inga kommentarer :

Skicka en kommentar