Observera att receptet är för 2 personer, men soppan kan med fördel frysas in.
♨ Lunch/middag: 2 personer
⏰ ca 30 min
❤ 275 kcal/person
Du behöver:
½ gul lök
1 vitlöksklyfta
½ tsk olja
250 gram krossade tomater
½ msk torkad basilika
½ grönsaksbuljongtärning
2½ dl vatten
salt
nymalen svartpeppar
chilipulver
125 gram körsbärstomater
100 gram halloumiost
½ msk olivolja
1 selleristjälk
hackad persilja
....GÖR SÅ HÄR....
1. Skala och hacka lök och vitlök.
Du behöver:
½ gul lök
1 vitlöksklyfta
½ tsk olja
250 gram krossade tomater
½ msk torkad basilika
½ grönsaksbuljongtärning
2½ dl vatten
salt
nymalen svartpeppar
chilipulver
125 gram körsbärstomater
100 gram halloumiost
½ msk olivolja
1 selleristjälk
hackad persilja
....GÖR SÅ HÄR....
1. Skala och hacka lök och vitlök.
2. Häll olja i en het kastrull och fräs lök och vitlök någon minut utan att de tar färg.
3. Häll på krossade tomater, basilika, vatten och buljongtärning.
4. Låt soppan koka upp och smaka av med salt, nymalen svartpeppar och chilipulver.
5. Mixa soppan slät med en stavmixer.
6. Skärs körsbärstomaterna i halvor.
7. Skär sellerin i tunna skivor.
7. Skär sellerin i tunna skivor.
8. Skär halloumiosten i skivor.
9. Hetta upp en stekpanna med olja och bryn halloumiosten på båda sidorna i några minuter tills den fått fin färg.
10. Koka upp soppan igen och häll sedan upp den i djupa tallrikar, toppa med tomater, selleri och halloumiost och strö över lite hackad persilja.
Smaklig spis!
Inga kommentarer :
Skicka en kommentar