Vi hade några köttfärsbiffar kvar sedan fredagens hamburgare, vilka passade utmärkt i söndagslunchens wok.
♨ 4 personer
⏰ ca 30 min
Du behöver:
Biffwok:
3 morötter
½ purjolök
8-10 skogschampinjoner
250 gram broccoli
4 köttfärsbiffar
ca 2 msk mango chutney (mild)
2 msk sesamfrön
ca 1 msk olivolja
Woksås:
1 pressad vitlöksklyfta
ca 1 dl sojasås
1 msk rödvinsvinäger
4 portioner vitt ris (basmatiris)
....GÖR SÅ HÄR....
1. Koka riset enligt anvisningarna på paketet.
2. Skala och strimla morötterna.
3. Snitta, skölj och skär purjolöken i tunna skivor.
4. Dela skogschampinjonerna i fjärdedelar.
5. Skär broccolin i mindre buketter.
6. Strimla köttfärsbiffarna i strimlor.
7. Häll olja i en het stekpanna eller wokpanna.
8. Häll i purjolök, morötter, skogschampinjoner och broccoli i pannn och fräs alltihop några minuter.
9. Häll i de strimlade köttfärsbiffarna och låt dem steka med någon minut.
10. Blanda ihop woksåsen och ös den över wokröran i den heta pannan.
11. Blanda ner mango chutney och sesamfrön.
Servera biffwoken med nykokt vitt ris.
Smaklig spis!
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget
(
Atom
)
Inga kommentarer :
Skicka en kommentar