0
♨ Lunch/middag: 2 personer
⏰ ca 30 min
❤ 247 kcal/portion
Du behöver:
200 ml kokosmjölk
2½ dl vatten
½ kycklingbuljongtärning
1 kycklingfilé (250 gram)
60 gram champinjoner
50 gram purjolök
1 morot
½ chilifrukt
1 msk färskriven ingefära
1 tsk pressad limesaft
salt
nymalen svartpeppar
....GÖR SÅ HÄR....
1. Blanda och koka upp kokosmjölk, vatten och buljongtärning i en kastrull. Sänk värmen och låt sjuda ca 5 min.
2. Skär kycklingfilén i strimlor.
3. Skiva champinjonerna och purjolök i tunna skivor.
4. Skala och strimla moroten.
5. Dela, kärna ur och finhacka chilifrukten.
6. Skala och riv ingefära.
7. Häll i kyckling, champinjoner, purjolök, morot, chili och ingefära i kastrullen. Låt soppan sjuda tills kycklingköttet kokat färdigt, 5-10 min.
8. Smaka av med pressad limesaft, salt och nymalen svartpeppar.
Smaklig spis!
Thailändsk kycklingsoppa (5:2-diet)
♨ Lunch/middag: 2 personer
⏰ ca 30 min
❤ 247 kcal/portion
Du behöver:
200 ml kokosmjölk
2½ dl vatten
½ kycklingbuljongtärning
1 kycklingfilé (250 gram)
60 gram champinjoner
50 gram purjolök
1 morot
½ chilifrukt
1 msk färskriven ingefära
1 tsk pressad limesaft
salt
nymalen svartpeppar
....GÖR SÅ HÄR....
1. Blanda och koka upp kokosmjölk, vatten och buljongtärning i en kastrull. Sänk värmen och låt sjuda ca 5 min.
2. Skär kycklingfilén i strimlor.
3. Skiva champinjonerna och purjolök i tunna skivor.
4. Skala och strimla moroten.
5. Dela, kärna ur och finhacka chilifrukten.
6. Skala och riv ingefära.
7. Häll i kyckling, champinjoner, purjolök, morot, chili och ingefära i kastrullen. Låt soppan sjuda tills kycklingköttet kokat färdigt, 5-10 min.
8. Smaka av med pressad limesaft, salt och nymalen svartpeppar.
Smaklig spis!
Etiketter:
5:2-diet
,
Asiatiskt
,
ca 30 minuter
,
Fågel
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget
(
Atom
)
Inga kommentarer :
Skicka en kommentar