Ratatouille tillhör verkligen en av mina favoriter när det gäller tillbehör. Denna smakrika grönsaksröra fungerar utmärkt till både kött, fisk och fågel. Här kommer den i kombination med fantastiskt goda nötbiffar.
♨ 4 personer
⏰ ca 45 min
Nötfärsbiffar med persilja och fetaost:
ca 700 gram nötfärs
1 ägg
2 msk mjölk
1 pkt fetaost (150 gram)
2 msk hackad fryst persilja
ca 1 tsk salt
ca 1 krm nymalen svartpeppar
Ugnsbakade potatisklyftor:
8-10 potatisar
1 msk smör eller margarin
salt
Ratatouille:
3-4 paprikor
2-3 gula lökar
ca 400 gram zucchini
1 burk (500 gram) krossade tomater
1-2 finhackade vitlöksklyftor
1 lagerblad
1-2 tsk oregano
salt
nymalen svartpeppar
2 msk smör till stekning
....GÖR SÅ HÄR....
Ugnsbakade potatisklyftor
Gör så här:
1. Sätt ugnen på 225 grader.
2. Skala potatisarna och dela dem i klyftor.
3. Stek potatisklyftorna i lite smör i en stekpanna tills de börjar få färg.
5. Stjälp över potatisklyftorna i en braspanna med bakplåtspapper och ställ in den i ugnen i ca 20-25 min tills potatisen är mjuk och fått fin färg.
6. Salta strax innan servering.
Nötfärsbiffar med persilja och fetaost
Gör så här:
1. Blanda nötfärs, ägg, mjölk, smulad fetaost, salt och nymalen svartpeppar i en bunke med t ex en elvisp (använd degkrokarna).
2. Forma färsen till runda biffar.
3. Smält smör i en stekpanna och stek biffarna på båda sidorna tills de fått fin färg.
4. Lägg biffarna i en ugnsform och efterstek i ugnen ca 10-15 min.
Ratatouille
Gör så här:
1. Skölj, kärna ur och dela paprikorna i grövre bitar.
2. Skala och dela löken i grövre bitar.
3. Dela och skär zucchinin i grövre bitar.
4. Skala och finhacka vitlöken.
5. Smält smör i en större gryta och fräs lök och paprika.
6. Blanda ner zucchini och krossade tomater.
7. Tillsätt vitlök, lagerblad och oregano.
8. Koka under lock på svag värme i ca 15 min.
9. Höj till lite starkare värme och koka utan lock så att röran kokar ihop och blir ganska tjock.
10. Smaka av med salt, nymalen svartpeppar.
Servera nötbiffarna med klyftpotatis och ratatouille.
Smaklig spis!
0
Nötfärsbiffar med persilja och fetaost, ratatouille och ugnsbakad klyftpotatis
Etiketter:
ca 45 minuter
,
Färsrätter
,
Nötkött
,
Varmrätter
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget
(
Atom
)
Inga kommentarer :
Skicka en kommentar