0

Kasslersallad

Konsum har extrapris på kassler denna vecka, vilket även fick bli en av ingredienserna i kvällens middag. En mättande sallad som funkar lika bra till middag som på buffébordet.

4 personer
ca 30 min

Du behöver:

Kasslersallad:
ca 400 gram kassler
½ gurka
½ purjolök
1 röd paprika
100 gram mixad sallad (familjemix)
ca 2 dl kokt vitt ris (basmatiris)

Salladsdressing:
2 dl turkisk yoghurt
1 tsk majonnäs
1 tsk skånsk senap
ca 1 krm curry
salt
nymalen svartpeppar

....GÖR SÅ HÄR....

Kasslersallad
Gör så här:
1. Koka riset enligt anvisningarna på paketet och ställ undan det för att svalna.
2. Skär kasslern i tärningar.
3. Skär gurka och paprika i mindre bitar.
4. Snitta, skölj och skär purjolöken i tunna skivor.
5. Blanda alltihop i en större skål.

Salladsdressing
Gör så här:
1. Blanda turkisk yoghurt och majonnäs i en skål.
2. Rör ner senap och curry.
3. Smaka av med salt och nymalen svartpeppar.

Servera kasslersalladen med salladsdressingen.

Smaklig spis!

Inga kommentarer :

Skicka en kommentar